VOL ONLINE-ACTUALITEITENCOLLEGE

915 keer bekeken

Start

2020-06-25 at 13:00

End

2020-06-25 at 14:15

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

Aanmelden NIET meer mogelijk, u kunt zich wel aanmelden voor de wachtlijst via: kennisplatform.socialwork@inholland.nl.

BESCHERMD THUIS WONEN in de WIJK

Juist in deze tijd van sociaal isolement vinden wij het belangrijk om met elkaar in contact te blijven. Daarom organiseren wij op donderdag 25 juni dit tweede online-actualiteitencollege. Actualiteitencollege zijn bestemd voor het gehele werkveld sociaal werk, zoals: professionals, gemeentes, zorginstellingen, woningbouwverenigingen, cliënt-/participatieraden, studenten, docenten, vrijwilligers, burgers, bewoners, onderzoekers. Van harte welkom om deel te nemen. 

Vanaf 1 januari 2021 worden alle gemeenten verantwoordelijk voor Beschermd wonen. In de regio Alkmaar is een bijzondere aanpak ontwikkeld: Beschermd Thuis Wonen in de Wijk. Wij nemen u deze middag graag mee in deze nieuwe aanpak. “Beschermd Thuis” dicht het gat tussen intramuraal wonen en zelfstandig wonen in de wijk. De bewoner woont zelfstandig, met intensive begeleiding en toezicht, die flexibel op- en af geschaald kan worden. Kern van het succes zijn onder andere de werkafspraken tussen de diverse partijen.

Wat houdt deze aanpak verder in? Wat maakt het zo bijzonder? Hoe ervaren bewoners deze aanpak en hoe pakt dit uit voor de woningbouwvereniging, de gemeente, de hulpverlening, de zorginstelling? Waarom werkt deze aanpak zo goed en wat zijn de dilemma’s die nog leven? Hoe zijn ze in deze pilot omgegaan met het tekort aan woningen dat vaak een snelle plaatsing in de weg staat? Hoe vindt een bewoner op een goede manier een plek in de wijk?

In dit online-Actualiteitencollege belichten we het perspectief van de bewoner, Marijn Korver van de BUCH-gemeenten en Jan Holman van gemeente Alkmaar vertellen over deze nieuwe aanpak in de regio Alkmaar. Voorts komen aan het woord: een woningbouwdirecteur, iemand van RIBW K/AM en zorginstelling Nehemia. Evert van Rest (van oa. Movisie) is voorzitter. U kunt actief aan dit college deelnemen via de chatfunctie van MS Teams. Opmerkingen en vragen daar geplaatst vormen input voor de online-discussie.

Voor dit online-college maken wij gebruik van het programma MS Teams. De link naar de online meeting wordt na aanmelding (via onderstaande aanmeldknop of via de website) opgestuurd naar je mailadres. Dit doen wij een dag voor het actualiteitencollege. Vanaf 15 minuten voor aanvang van de bijeenkomst kan je op de link klikken en deelnemen.

We maken voor de online bijeenkomst gebruik van MS Teams, onderaan vind je alvast nuttige tips.

De bijeenkomst is donderdag 25 juni van 13:00 tot 14:15
12:45 – 13:00             Online inloop in MS Teams
13:00                          Start bijeenkomst
14:15                          Afronding

Wat heb ik nodig?

Een computer met internetverbinding (laptop, Macbook, desktop, smartphone of tablet) en (koptelefoon met) microfoon. Let op: zorg dat de microfoon en camera uitstaan als je de meeting in komt. Het is handig om van te voren de app van MS teams te installeren, maar ook via de internetbrowser kan worden deelgenomen. In de bijlage tref je nog nadere instructie/informatie aan over deelnemen via MS Teams.

Hoe laat moet ik klaar zitten?
Probeer zeker als je niet gewend bent om te werken met MS Teams 10-15 minuten van tevoren klaar te zitten, en je aan te melden. Op deze manier kunnen we er samen voor zorgen dat we om 13:00 uur van start gaan.

Feedback
Deze omgeving en manier van werken is voor ons allemaal nieuw. Met geduld en begrip leren we hier samen mee werken. Daarom stellen we jullie feedback zeer op prijs. Na deelname ontvang je een evaluatieformulier waarop je feedback kunt achter laten.

Wij kijken er naar uit om jullie allemaal te mogen ontvangen in onze online omgeving!

U kunt zich niet meer aanmelden, u kunt zich wel nog aanmelden voor de wachtlijst via: kennisplatform.socialwork@inholland.nl

 

Instructies deelname aan de online leersessie

met Teams

Aanmelden bij Teams
Voor deze online leersessie gebruiken we Teams, een programma van Microsoft dat werkt volgens de privacy en beveiligingsnormen zoals we die in Nederland gewend zijn. Hieronder informatie over het deelnemen aan de Teams-sessie.

-        Je kunt vanaf 15 min voor de leersessie alvast “binnenlopen”. Op deze manier heb je voldoende tijd om nog even je geluid en je video te controleren.

-        Gebruik om je aan te melden de link in de begeleidende mail die we je na aanmelding 1 dag van te voren zullen toezenden,

-        Je kunt de link in de e-mail kopiëren naar internetbrowser Chrome of Edge. Let er op dat je dit doet op je computer buiten je ‘thuiswerkomgeving’ om (dus open het niet in bijv Citrix of RDS). Je hoeft de Teams applicatie niet te installeren.
Wanneer jouw organisatie Teams gebruikt en je een account hebt kun je wel via de applicatie deelnemen.

Tools in de sessie
Mute en Video (Let op, zorg er voor dat er een streep door Mute staat)

Onder in beeld staan de tools voor beeld (Video) en geluid (Mute). Hiermee kan je er voor kiezen om het beeld en geluid, wat je zelf produceert, aan of uit te zetten. Zorg ervoor dat je tijdens de leerbijeenkomst een streepje door Mute hebt staan, zodat jouw geluid niet te horen is tijdens de bijeenkomst.

Bijeenkomsten kunnen worden opgenomen. Wil je in verband met je privacy niet in beeld komen kan je er voor kiezen om je beeld uit te zetten door op stop video te klikken, enkel je naam is dan zichtbaar. Wil je wel in beeld, druk dan op start video.

Je naam

Teams vraagt bij het openen van de link automatisch om je naam.

Chatten

Tijdens de bijeenkomst is het mogelijk om vragen te stellen of antwoord te geven op vragen van de host, dit kan door middel van chatten. Wil je een vraag stellen of antwoord geven op de vraag van de host, klik dan op chat, onderin in het scherm. De balk komt rechts in het beeld te staan.

Je virtuele hand opsteken om een vraag te stellen of een smiley om te antwoorden

Wanneer je iets wilt vragen tijdens de bijeenkomst, dan biedt Teams in de meeste versies de mogelijkheid om via een knop je ‘hand’ op te steken. Dat is niet je echte hand, maar de gespreksleider ziet dan in zijn/haar beeld dat iemand iets wilt vragen.

Ook is er de mogelijkheid om in de chat een smiley te sturen. Onderin de chat zie je mogelijkheden voor smileys. Houd er rekening mee dat we bij een groot aantal deelnemers niet alle vragen kunnen beantwoorden.

Ook kun je in de chat een vraag beantwoorden via een smiley, bijvoorbeeld als de gespreksleider vraagt wat je van een idee vindt. Dan kun je antwoorden met een duimpje of een sip gezicht.

Bijeenkomst verlaten

We gaan er vanuit dat je de gehele bijeenkomst aanwezig zult zijn. Mocht je onverhoopt toch tussentijds weg moeten of is de leersessie afgelopen, dan kun je de bijeenkomst verlaten door ‘Leave meeting’ te klikken.

Cookie settings