Eerste actualiteitencollege Kennisplatform over professionele besluitvorming

811 keer bekeken

Op basis van welke factoren nemen professionals in sociale teams besluiten en welke rol speelt kennis daarbij? Over welke vormen van kennis hebben we het eigenlijk? Ben je geïnteresseerd in deze vragen schrijf je dan in voor het eerste actualiteitencollege van 15.00 tot 17.00 uur op 21 april.

Over besluitvorming en ruimte voor professionals.

Op 21 april organiseert het Kennisplatform Sociaal Domein Noord Holland het eerste actualiteiten-college in een reeks met prominente denkers over de grote veranderingen in het sociale domein. Marcel Spierts, expert en auteur over professionalisering in het sociaal werk, trapt deze middag af met een interactief college over de worsteling van sociale professionals met besluitvorming: Wanneer doen ze het goede? En wanneer doen ze dat goed?  

Spierts is een van de auteurs van het Movisie onderzoek Visie en vakbekwaamheid maken het verschil’ . In dit rapport belicht hij - aan de hand van onderzoek in vier wijkteams -  op grond van welke factoren professionals in een sociaal team besluiten nemen. Het belooft een spannende ontmoeting te worden. Want over welke visie gaat het? En wat verstaat hij onder vakbekwaamheid?

Dit college is een absolute aanrader voor professionals, ambtenaren, docenten, studenten die zich willen en moeten verdiepen in de veranderende rol van sociaal werk en sociaal werkers én de rol van gemeenten daarbij. Dus meld je aan, en wees snel. Het aantal plaatsen is beperkt!

Over het Actualiteitencollege

Heb jij behoefte om je kennis bij te spijkeren? Vanaf april organiseert het Kennisplatform maandelijks op vrijdag een Actualiteitencollege op de Hogeschool InHolland in Haarlem. Tijdens dit college vertellen sprekers over de uitkomsten van recent onderzoek in het sociaal domein, of presenteren hun visie op actuele ontwikkelingen. Daarna is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. De colleges zijn vrij toegankelijk. Na afloop is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje en een drankje!

Noteer in je agenda alvast deze geplande data voor de actualiteitencolleges:

  • Vrijdag 2 juni: 'Professional Governance  en de (on)mogelijkheden van ‘ieder het zijne' door dr. Frans de Vijlder (leading lector Goed bestuur en innovatiedynamiek, Kenniscentrum Publieke Zaak Hogeschool Arnhem en Nijmegen.
  • Vrijdag 22 september: 'Nieuwe vormen van lokale democratie: wast ‘nieuw’ altijd schoner?’ door prof. dr. Martijn van der Steen (NSOB)
  • Vrijdag 20 oktober: Beschermen, ontfermen en ontschotten: de zorg voor kwetsbaren en de knellende kanteling.' door Erik Dannenberg (Divoza)
  • November: Cliëntbetrokkenheid in de zorg, door prof. dr. Tineke Abma (Vumc).

Terug naar de nieuwsbrief

Cookie settings